flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікація – шлях до підвищення довіри до судової гілки влади

21 червня 2019, 13:15

Уже вкотре Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України організовує навчання для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих (окружних) та апеляційних судів. Так, 14 червня пройшов тренінг на тему «Комунікації в судовій діяльності».

Захід розпочали з вітального слова заступника директора Харківського регіонального відділення НШСУ Яни Шевцової, яка побажала гарного навчального дня та наголосила, що прес-секретар – це особа, яка тримає двосторонній зв'язок з громадськістю та ЗМІ і має на меті розповідати про суд так, щоб їх чули і формували правильну думку.

Для проведення навчального заходу для прес-секретарів судів Харківським регіональним відділенням НШСУ до участі у заході були запрошені керівник Прес-центру судової влади України, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко та  її заступник Ірина Паламарчук.

Лекційний матеріал був змістовний та цікавий. Тренери звернули увагу на помилки, які прес – секретарі найчастіше допускають в своїй роботі та пояснили як їх уникати при виконанні професійних обов’язків .

Далі, говорили про тонкощі професії журналіста для налагодження якісної співпраці та з’ясували хто ж все таки для нас ЗМІ – друзі чи вороги. 

Викладачі наголосили. Що ми як спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ повинні працювати на випередження задля того, щоб громадськість  мала правильне уявлення про роботу суду, адже якщо ми мовчимо, то за нас говорять інші.

Тренери запропонували працівникам апаратів судів, відповідальним за комунікаційний напрям діяльності суду,  детально опрацювати  методичні рекомендації "Настільна книга прес-секретаря", розроблені Прес-центром судової влади України для використання в роботі.

Насамкінець учасникам було запропоновано пройти анкетування та після цього вручено сертифікати.

Прес - секретар суду Рибалка А.С.